Elvaruhuset

Vi är din ljusspecialist på Lidingö. Med ett brett och välsorterat utbud av lampor och tillbehör från ledande varumärken tillsammans med bred kunskap och högt kundfokus sprider vi ljus över Lidingö och nordöstra Stockholm.
Mats Leksell, framstående elektriker och projektledare, tog över Elektrotekniska och Elvaruhuset i slutet av 80-talet. Idag är han känd hos större delen av Lidingös invånare som en pålitlig partner för all typ av problemlösning och service inom el.

I butiken arbetar Anne-Charlotte, hon ansvarar för alla inköp, beställningar och kontakten med kunderna. Dennis representerar den yngre generationens medarbetare och är ansvarig för den tekniska delen i verksamheten. Vi är experter på ljuskällor och ser till att vi och våra kunder varje dag får lära oss mer om den senaste LED-tekniken och hur man ska tänka vid bytet av äldre ljuskällor. Vår samlade kompetens och vårt kundfokus gör oss till en pålitlig leverantör. Genom vårt nära samarbete med elföretagen på Lidingö har vi skapat en stadig grund som bygger på tillit, trygghet och kvalitet.

Historia

Vår historia sträcker sig tillbaka till 1931 då Folke Persson startade Elektrotekniska Lidingö AB. Med huvudkontor på Lidingö och filialer i Täby, Vaxholm och Västerhaninge arbetade Elektrotekniska huvudsakligen med att installera el i Stockholms kranskommuner och stora delar av skärgården.

I mitten på 60-talet utvecklades företaget och riktade in sig på att bedriva elinstallationsverksamhet i Storstockholm. På den tiden låg Elektrotekniska på Floravägen, där vi idag hittar Lidingö Centrum, och bedrev den verksamheten tillsammans med Elvaruhuset. Men när Lidingö Centrum invigdes 1995 flyttade Elvaruhuset till sina nuvarande lokaler i Torsvik för att bli ett fristående el- och belysningsvaruhus.